Google lanceert het Google Merchant Center in Nederland

Geschreven door Kevin van der Peet. Posted in Blog

google shopping

Wat houdt Google Merchant Center precies in en wat kan Tussendoor hierin voor u betekenen?

.

Wat houdt Google Merchant Center precies in en wat kan Tussendoor hierin voor u betekenen? 

Google Merchant Center is een nieuwe applicatie van Google voor webshop beheerders. Het is mogelijk producten in een feed te uploaden en aan het Google Merchant Center te koppelen. Hierdoor zijn de producten makkelijker vindbaar in de zoekmachine en worden de producten weergegeven in Google Product Search. Door te klikken op het tabblad 'Shopping' in de linkerkolom krijg je alleen de zoekresultaten van Google Shopping. Ook voor gebruikers van een smartphone met Android of iOS is de dienst beschikbaar.
Wanneer een consument in Google Product Search naar een product zoekt, worden ook de producten getoond welke relevant zijn aan de zoekopdracht.

Voor winkeliers is het opnemen van producten in Google Shopping gratis. Via het Google Merchant Center kun je de gegevens invoeren van artikelen die je via je webwinkel aanbiedt. Volgens Google moet de service voor meer verkeer naar webwinkels zorgen. Afhankelijk van hun relevantie zijn de producten mogelijk ook te zien in het gedeelte ‘Winkelresultaten’ op de pagina’s van de zoekmachine. Naast de prijzen van verschillende winkels voorziet Google de producten ook van recensies. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de Consumentenbond.

google_shop