LinkedIn Tips & Tricks

Geschreven door Kevin van der Peet. Posted in Blog

linkedin tips

LinkedIn is veruit de grootste professionele netwerk in de wereld en een geweldige plek om te B2B verbindingen te leggen.
LinkedIn kent ook een aantal handige functies, tips en tricks die u zullen helpen nog meer uit het sociale netwerk te halen!

.

linkedinLinkedIn is veruit de grootste professionele netwerk in de wereld en een geweldige plek om te B2B verbindingen te leggen.
LinkedIn kent ook een aantal handige functies, tips en tricks die u zullen helpen nog meer uit het sociale netwerk te halen!


Bouwen een mooi CV

Op LinkedIn houdt u uw werkervaring, projecten e.d. bij. Maar wanneer u gaat solliciteren en u CV wilt bijwerken stapt u wellicht weer terug naar het Word document. Dit Word document past u vervolgens aan middels het kopiëren en plakken van de content op LinkedIn. Deze handelingen zijn allemaal dubbelop en kosten veel tijd. Dit is nu niet meer nodig! LinkedIn heeft nu een applicatie die deze taak van uw overneemt. Wilt u hier ook gebruik van maken? Bekijk dan deze link : http://resume.linkedinlabs.com


Sla u zoekopdrachten op

Een andere trick van LinkedIn is de mogelijkheid om bij een gratis account tot 3 zoekacties op te slaan. Dit is een goed hulpmiddel als u op vaak opzoek bent naar potentiële werknemers, nieuwe netwerkverbindingen of eventueel werkgevers.
Om deze functie te gebruiken voert u via de normale manier een zoekopdracht in. Vervolgens klikt u op ‘save search’.

zoeken

Exporteer je LinkedIn connecties

Nog een handige trick binnen LinkedIn is het exporteren van contacten en deze vervolgens te importeren in vrijwel alle e-mailprogramma’s.
Op uw aangemeld bent op uw LinkedIn profiel gaat u naar ‘Connections’. Selecteer aan de onderkant van de pagina uw contacten en klik vervolgens op 'Export Connections ', en kies uw e-mailprogramma waarin u de contacten wilt importeren. Uw contacten zullen nu beschikbaar zijn in uw e-mailprogramma.

email
Toevoegen van een video aan uw bedrijfspagina

Een video kon je al op persoonlijke profielen toevoegen, nu kan dat ook op uw bedrijfsprofiel. Hoe moet u dit doen: op uw bedrijfprofiel klikt u (aan de bovenkant) op ‘Services’. Selecteer ‘Add a product or Service’. Scroll vervolgens naar beneden, en ga naar stap 10. Dit is waar u uw video en titel kunt toevoegen. Zorg ervoor dat u de vereiste velden invult, zoals een categorie en beschrijving van de dienst of het product. Vergeet niet om verwante trefwoorden die betrekking hebben tot uw bedrijf in te vullen (die in het kader van vindbaarheid). Momenteel is het alleen mogelijk op YouTube video’s op uw profiel toe te voegen.


Controleer uw updates te allen tijde

Als u een hardcore LinkedIn-gebruiker bent, vind u het misschien vervelend om elke keer in te loggen op de website om de laatste updates van uw connecties te lezen. De Google Chrome LinkedIn werkbalk rekent af met dit probleem en heeft ook een aantal leuke extra functies, zoals de mogelijkheid om via de werkbals elk artikel met je LinkedIn-netwerk te delen.