10 SEO tips voor Twitter

Geschreven door Kevin van der Peet. Posted in Blog

twitter seo

De tips voor Twitter komen in veel gevallen overeen met de tips voor 'reguliere' zoekmachine optimalisatie. Zie hieronder de 10 SEO tips voor Twitter.

.

twitter-bird2De tips voor Twitter komen in veel gevallen overeen met de tips voor 'reguliere' zoekmachine optimalisatie. Zie hieronder de 10 SEO tips voor Twitter.

1. Kies een goede gebruikersnaam voor je Twitter, wat dus ook je URL wordt
Een goede gebruikersnaam voor Twitter is een naam die past bij je merk of marketingcampagne. Deze naam (je profiel) correspondeert ook met de Twitter URL.

2. Kies een goede Twitter-accountnaam
Je Twitter-accountnaam is de naam die naast je Twitter-profiel komt te staan. Deze hoeft niet overeen te komen met de hierboven genoemde gebruikersnaam.

3. Optimaliseer je Twitter Bio
In je Twitter Bio kun je veel zoekmachine optimalisatie uitvoeren. Vul de 160 karakters met de meest aantrekkelijke tekst voorzien van de beste keywords/trefwoorden. Op deze trefwoorden kan je namelijk gevonden worden!

4. Vergaar links voor je Twitter-account
Zorg dat je Twitter account gezien wordt en pas link building toe, het toevoegen ofwel ‘volgen’ van profielen. Zet een call to action die leidt naar je Twitter-pagina op je website(s).

5. Vergeet niet de link naar je eigen website
Zo goed als er verkeer van je website naar je Twitter-account moet gaan, moet dat ook andersom. Zet dus een link naar je website op je Twitter-account, zodat geïnteresseerden snel op je website kunnen komen. Twitter geeft geen links af aan zoekmachines omdat zij een nofollow-policy toepassen.

6. Bedenk goed met welke karakters je een Tweet opent
Zoals bij zoekmachine optimalisatie voor gewone websites de eerste woorden belangrijk zijn, zijn bij zoekmachine optimalisatie voor Twitter deze eerste woorden (of karakters) ook van essentieel belang. Bij Twitter zijn ze echter nog belangrijker, omdat ongeveer de eerste 42 tekens in de title tag worden opgenomen en dus als title boven een snippet in de zoekresultaten komen te staan. Kies ze daarom zorgvuldig uit.

7. Schrijf waar mogelijk keywordrijke Tweets
Zie bovenstaande uitleg.

8. Wees 'retweetbaar'
Als je Tweets onder de 120 karakters houdt, blijft de tekst meestal behouden bij een retweet. Uiteraard is dit ook weer afhankelijk van de username die je hebt gekozen. Hoe korter de username, hoe langer Tweets kunnen zijn zonder dat het effect heeft op je zoekmachine optimalisatie voor Twitter.

9. Deel links met anderen
Twitter zorgt voor veel traffic, deel je goede content dan zal dit ook resulteren in meer volgers. Des te meer volgers hoe groter je bereik!

10. Verschaf relevante content
Zorg altijd dat, wanneer je ergens naar linkt, je op die pagina relevante content verschaft die van toegevoegde waarde is. Zorg ook dat de weg naar de juiste content direct is. Deze regel geldt eigenlijk in het algemeen: verschaf relevante informatie, informatie waar gebruikers iets aan hebben.